Dullaert-Steenhout | Uw huis, onze passie

GEFU Scala Digitale thermometer

GEFU Scala Digitale thermometer

Ade Draadloze Vleesthermometer BBQ1408

Ade Draadloze Vleesthermometer BBQ1408

Ade Draadloze Vleesthermometer BBQ1600

Ade Draadloze Vleesthermometer BBQ1600

Gefu Digitale thermometer + timer

Gefu Digitale thermometer + timer

Westmark Universele digitale thermometer

Westmark Universele digitale thermometer

Mingle Digitale Universele Huishoud Thermometer,zwart

Mingle Digitale Universele Huishoud Thermometer,zwart

Küchenprofi Vleesthemometer

Küchenprofi Vleesthemometer

Küchenprofi Suikerthermometer

Küchenprofi Suikerthermometer

Keukenthermometers

Met een vleesthermometer kun je de kerntemperatuur van het vlees meten. Op die manier kun je veel makkelijker een stuk vlees bakken op een bepaalde manier. De beste vleesthermometers zijn precies en hebben een groot meetbereik. Verder moet je nog rekening houden met de prijs en de de kenmerken van het apparaat.

Wat is een vleesthermometer

Een vleesthermometer wordt veelal ook een kernthermometer genoemd. Dit komt omdat je de punt van de thermometer in de kern van een ingrediënt plaatst om de temperatuur te meten. Op die manier kun je controleren of het voedsel al gaar is of niet. In dit geval wordt de thermometer gebruikt voor vlees.

Een vleesthermometer kun je echter ook gebruiken voor vis. Dit product is vooral handig tijdens een barbecue maar wordt ook veel door chefs gebruikt in de keuken. De meeste vleesthermometers hebben een digitale werking maar er bestaan ook analoge goedkope vleesthermometers die je kunt gebruiken. Het voordeel daarvan is dat je geen nood hebt aan een batterij om het toestel van stroom te voorzien.

Een digitale vleesthermometer kan over verschillende nuttige functies beschikken zoals een timer die je kunt instellen. De nauwkeurigheid van de thermometer is natuurlijk het belangrijkste kenmerk want een verschil van een paar graden kan ook een groot verschil tonen in de bakwijze.Meetbereik

Een vleesthermometer heeft meestal een groot bereik omdat de kooktemperaturen nogal hoog kunnen oplopen. Deze thermometers kunnen temperaturen van wel 300º Celsius waarnemen en zijn makkelijk in gebruik. Je hoeft enkel de punt van de thermometer in de kern van het voedsel te plaatsen om in minder dan een seconde de temperatuur te kunnen aflezen.

Er zijn echter ook enkele thermometers die onder het nulpunt kunnen meten. Dit is handig als je de temperatuur van bevroren voedsel wilt meten maar komt in werkelijkheid veel minder voor omdat deze functie geen noodzaak is.

Let goed op de lengte van de pin want bij sommige thermometers wordt enkel de temperatuur gemeten aan het einde van de pin. Dit betekent dat je het toestel correct in het midden van het voedsel moet plaatsen. Er zijn ook langere pinnen die de temperatuur over een grotere oppervlakte meten.Kenmerken van de vleesthermometer

Bij een digitale vleesthermometer aanbieding is de afleesbaarheid van het display heel belangrijk. Vooral als je het product tijdens een barbecue wilt gebruiken dan wil je de temperatuur ook in zonlicht kunnen aflezen. Zorg er dus voor dat de cijfers duidelijk worden weergegeven of dat het display geen zonlicht reflecteert.

Bovendien zijn de meeste digitale vleesthermometers voorzien van een alarmsignaal. Je kunt de thermometer instellen om je te waarschuwen wanneer het vlees een bepaalde temperatuur bereikt. Dankzij het geluidssignaal weet je dan perfect wanneer je het vuur moet doven.

Een timer is ook een goed idee. Dit heeft min of meer dezelfde werking maar slaat alarm wanneer het vlees voor een bepaalde tijd in de pan ligt. Je kunt de timer bijvoorbeeld instellen op vijf minuten om het daarna van kant te wisselen. Je kunt meestal ook kiezen om de temperatuur af te lezen in Celsius of Fahrenheit.

Om de thermometer eenvoudig bij de hand te hebben kun je kiezen voor een model met een magneet aan de achterkant zodat je het kunt vasthangen aan de koelkast. Dit kan dus een goede aanbeveling zijn als je de thermometer veel gebruikt.